ELVEBREDDEN KUNSTPARK

«Nuova Vita» (2023) av Turid Gyllenhammar

Forrige kunstverk 10 Neste kunstverk 1
Nytt liv
Hammering man

Nuova Vita eller Nytt liv består av seks skulpturer/kjoler laget i hvit marmor fra Italia og Portugal, mens sokkelen er i Bergangranitt fra Norge.

Marmoren i helt hvitt og med blågrå striper er fra Italia/Carrera, mens marmoren med rosa nyanse er fra Portugal. Skulpturene med sokler veier 13 tonn.

Skulpturene er laget ved Studio Sem i Italia og er 140-150 cm høye.

Kjolene har navn etter kvinner som Turid Gyllenhammar har møtt – kvinner som har inspirert henne på ulike vis. Her møter dere; Tove, Ingeborg, Trine-Lise, Berit, Margit og Torill.

Turid Gyllenhammar legger siste hånd på verket.

Skulpturene, seks kjoler retter søkelyst mot jenters behov for beskyttelse i verden i dag. Kjolene er et symbol på at jenter og kvinner eier sitt eget liv.

Gjennom kjoleprosjektet med stener fra hele verden, skapes en kvinnehær, med hver sin identitet og styrke, sin egen historie. En arme som støtter hverandre – for en mer rettferdig og likestilt verden. Kjolen er også et symbol på barndom og at det uskyldsrene må få lov til å oppta en plass i ALLE samfunn.

Turid Gyllenhammars kvinnearmé laget i stener fra hele verden.

Turid Gyllenhammar er en norsk billedkunstner basert i Vestfold og Italia, født i 1957. Hun startet tidlig en karriere innen tegning og maleri og jobber nå parallelt med installasjon, broderi på seil og lerret, samt skulptur.

I 2008 tok hun et studium i Larvikitt som gjorde at hun fikk øynene opp for å lage kunst av I Turid har deltatt på en rekke utstillinger i inn- og utland, bl.a. ble Turid invitert til å ha en separatutstilling med Nuova Vita i Sala delle Grasce di Sant´Agostino i Pietrasanta Italia i 2018, og i juli samme år ble skulpturene utstilt på Royal Society of Sculptors sin juryerte sommerutstilling i London.sten.

Prosjektet «Nuova Vita» ble startet opp i 2014 med små skulpturer, som nå har vokst seg store og blitt en del av Elvebredden kunstpark.

Turid og skulpturene.