ELVEBREDDEN KUNSTPARK

«Lyden av Lillestrøm» (2017) av Fredrik Raddum

Forrige kunstverk 7 Neste kunstverk 9
lyden av lillestrøm av Ronny Østnes
Hammering man

Foto: Ronny Østnes

Elleve lyttelurer i blankpolert messing peker i forskjellige retninger og har forskjellige høyder for å kunne fange opp forskjellige lyder. Står man i midten av lyttestasjonen får man essensen av Lillestrøm. En lur fanger opp lyden fra brua, en annen fanger opp lyden av elva og så videre. 

Lyden av Lillestrøm

Kunstneren beskriver tilblivelsen av kunstverket på følgende måte:  «Det som trigget meg var følelsen av å være på en grønn stille flekk der det yret av liv rundt meg. Toget i det fjerne, bilene, endene, menneskene og fontenen i elva. Lydene av Lillestrøm som pulserte og omga meg da jeg stod nede ved elven. Jeg ønsket å skape en lyttestasjon for å kunne ta inn lydene av byen fra denne lille grønne flekken midt i det hele.» 

Fredrik Raddum (f. 1973) er utdannet ved Statens kunstakademi i Oslo. Han arbeider med skulptur, installasjon og foto.

fredrik raddum
Står man i midten av lyttestasjonen får man essensen av Lillestrøm.

Han har utstilt på forskjellige steder siden 2001. Raddum tar for seg seriøse temaer og legemliggjør dem i tragikomiske dyre og menneskefigurer som ofte ligner tegneseriefigurer. Klisjeer og ikoner vris på og plasseres i kontekster som åpner for nye tolkninger. Uten en åpenbar kritisk holdning, gir Raddums skulpturer subtile hint som oppfordrer betrakteren til å tenke forbi det første inntrykket. 

Raddum har utstilt på Aaros Museum for Moderne Kunst (Danmark), Statens Museum for Kunst (Danmark), Kistefossmuseet (Norge), Pori Kunstmuseum (Finland) og Museum of Installation (Storbritannia) blant mange andre. Hans arbeider er representert i mange offentlige samlinger som Nasjonalgalleriet, Statens Museum for Kunst (Danmark), Norsk Kunstråd, Vestas, Aker-Solutions, Norvestor Equity, Telenor og Statoil.