ELVEBREDDEN KUNSTPARK

«Capitoline Wolf 2» (2022) av Erik Pirolt

Forrige kunstverk 9 Neste kunstverk 11
Capoline Wolf LRG
Hammering man

«Capitoline Wolf 2» er støpt i bronse og er en moderne kommentar til den mer enn 1000 år gamle klassiske bronseskulpturen «Capitoline Wolf», som står utstilt i Kapitolmuseene i Roma. Den antikke kunstgjenstanden skildrer de mytiske grunnleggerne av Roma, tvillingene Romulus og Remus, som ble satt ut i naturen og fødd opp av en ulv.

CAPITOLINE-WOLF-2-SKK-03780-Foto Kjell Arne Jørgensen

Capitoline she-wolf Musei Capitolini MC1181
Skulpturen Pirolt har utviklet tar utgangspunkt i det samme motivet – med to spebarn som blir diet av en ulv. Han har imidlertid manipulert dette slik at spedbarnene er overdimensjonerte og ulven har skrumpet helt inn.

Kunstneren har forstørret og forvrengt formen i den antikke skulpturen og beskriver sitt verk som en burlesk, humoristisk kommentar til den pågående klimakrisen. Den utmagrete ulven symboliserer naturen og de overvektige spedbarnene representerer menneskeheten, som over tid har forsynt seg litt for grovt at ressursene.

3D-modell av skulpturen

Erik Pirolt er en internasjonalt anerkjent kunstner som har vunnet en rekke priser. Han har hatt separatutstillinger ved Bomuldsfabriken Kunsthall, House of Foundation og Kristansand Kunsthall. I 2016 ble Pirolt tildelt 10-årig arbeidsstipend fra Statens Kunstnerstipend.

Erik Pirolt er utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim (2006) og Statens kunstakademi i Oslo (2008). 

Bilder fra støpeprosessen av Capitoline Wolf

Støpeprosessen hode
Støpeprosess Capitoline Wolf 1