ELVEBREDDEN KUNSTPARK

«HAMMERING MAN» (2010) av Jonathan Borofsky

Forrige kunstverk 11 Neste kunstverk 2
Hammering Man Test-640x640-300px web
Hammering man

Kunstneren har uttalt at «Hammering Man» er et universelt symbol på arbeideren i oss alle, uansett hva vi arbeider med. Skikkelsen har en tidløs karakter – han kan være fra steinalderen eller fra vår egen tid. Hammerbevegelsen går fra hodet og til hånden. Og midt imellom befinner hjertet seg.

Skulpturen tematiserer globaliseringen som preger vår tid, og peker på at Lillestrøm er en del av en større verden med felles utfordringer.

Kunstverket er 12 meter høyt og laget i massivt stål med en bevegelig arm som «hamrer». Det er del av en global kunstinstallasjon hvor totalt 11 hamrende menn slår «i takt» hele verden rundt og på den måten knytter menneskeheten sammen. De øvrige står i Frankfurt, Seattle, Seoul, New York, Minneapolis, Los Angeles, Basel, La Jolla, Gainesville og Dallas.

Hammering Man
Hammering konstruksjon

Jonathan Borofsky er en amerikansk skulptør, maler og installasjonskunstner, som i sine arbeider utforsker feltet mellom kunstretningene minimalisme og pop art.  

Borofsky
Hammeringman konstruksjon

Borofsky er en internasjonalt anerkjent kunstner og et stort antall av hans verker kan sees over hele verden. Han ble født i Boston, men i dag bor og arbeider han i Maine.

Noen av de som har vekket mest oppmerksomhet, i tillegg til serien «Hammering Man», er «Ballerina Clown» (1989) i Los Angeles, «Male/Female» (2004) i Baltimore og «Walking to the Sky» (2006) i Pittsburg.

Borofsky har sin kunstutdannelse fra Carnegie Mellon University (1964) og Yale University (1966).