ELVEBREDDEN KUNSTPARK

«HAMMERING MAN» (2010) av Jonathan Borofsky

Forrige kunstverk 11 Neste kunstverk 2
Hammering Man Test-640x640-300px web
Hammering man

«Hammering Man» er et universelt symbol på arbeideren i oss alle. Kunstneren har uttalt han både kan være fra steinalderen og fra vår egen tid. Hammerbevegelsen går fra hodet og til hånden. Og midt imellom befinner hjertet seg.

Skulpturen er del av en global kunstinstallasjon hvor mange hamrende menn slår «i takt» hele verden rundt og knytter menneskeheten sammen.

«Hammering Man» er Borofskys mest kjente verk og står også i Frankfurt, Seattle, Seoul, New York, Minneapolis, Los Angeles, Basel, La Jolla, Gainesville og Dallas.

Hammering Man
Hammering konstruksjon

Jonathan Borofsky er en amerikansk skulptør, maler og installasjonskunstner. Han ble født i Boston, men i dag bor og arbeider han i Maine. Borofskys har i sine arbeider utforsket feltet mellom kunstretningene minimalisme og pop art.

Borofsky
Hammeringman konstruksjon

Borofsky er en internasjonalt anerkjent kunstner og et stort antall av hans arbeider kan sees over hele verden. Noen av de som har vekket mest oppmerksomhet, i tillegg til hans Hammering Man skulpturer, er «Ballerina Clown» (1989) i Los Angeles, «Male/Female» (2004) i Baltimore og «Walking to the Sky» (2006) i Pittsburg

Borofsky har sin kunstutdannelse fra Carnegie Mellon University (1964) og Yale University  (1966).